Jaarbrief 2020 verspreid

Onlangs is de Jaarbrief 2020 onder de bijna 600 begunstigers verspreid. Hierin informatie over de bestedingen in het afgelopen jaar. Daarnaast een schets van de activiteiten die in de Grote Kerk plaatsvonden. Wilt u ook de Jaarbrief ontvangen? Mail dan naar wilspanjer@quicknet.nl

Het bestuur van de Vrienden van de Grote Kerk is vernieuwd. Bert Kramp en Wil Spanjer hebben de plekken van Daniël Hooijberg en Mirjam Nelissen ingenomen na 30 en 12 jaar trouwe dienst.

Bert Kramp (links), Mirjam Nelissen, Wil Spanjer en Daniël Hooijberg (rechts).

De Vriendenclub kent 650 leden. Bert Kramp: “Eens waren het er 800. Daar moeten we weer naartoe. De Vrienden zijn essentieel voor een jaarlijkse bijdrage aan het onderhoud aan dat prachtige monument. Er is altijd wel iets wat opgeknapt moet worden.”

Trots

Wil Spanjer: “Het lagere ledental komt vooral door natuurlijk verloop, want de leden zijn erg trouw. Het is ook hun kerk, zeggen ze. En zo is het ook. Het is Edams trots en dat moeten we samen zo houden.”

“Wil je ook onze Vriend worden? Of ken je iemand die ons ook wilt steunen? Voor slechts € 12,50? Mail naar de vrienden van de Grote Kerk. Oh ja, als je al Vriend bent, geef dan  je e-mailadres door. Kunnen we sneller communiceren. Zoals voor een leuke uitnodiging om in het voorjaar te horen wat er de laatste tijd allemaal gedaan is aan de Grote Kerk. Dat is namelijk véél. Mede dankzij de Vrienden!”

De stichting Vrienden van de Grote Kerk in Edam gaat Digitaal!